Presentación de FERVE Estrella Galicia | © Xunta de Galicia

FERVE Estrella Galicia reunirá aos amantes da cultura de cervexa, a gastronomía e a música na Alameda de Pontevedra

15 Setembro 2022

  • Xacobeo 21-22 e Estrella Galicia presentan este evento organizado por Esmerarte, coa colaboración do Concello de Pontevedra
  • Terá lugar nos días 16, 17 e 18 de setembro e contará coas actuacións musicais de Baiuca, La Banda de Late Motiv, Guadi Galego, Marilia Monzón e Xoel López
  • Será posible, entre outras actividades, degustar os petiscos de autor de chefs como Vicky Sevilla, Diego Guerrero, Ignacio Echapresto ou Xanty Elías, con Javier Olleros, Pepe Solla e Pepe Vieira como anfitrións

Cultura de cervexa, cociña e música daránse cita en FERVE Estrella Galicia os días 16, 17 e 18 de setembro na Alameda de Pontevedra. Trátase dun evento organizado por Esmerarte Industrias Creativas, co patrocinio de Xacobeo 21-22 e Estrella Galicia e a colaboración do Concello de Pontevedra. Tamén colaboran Galicia Calidade, Artesanía de Galicia e a Fundación Galicia Sustentable, exemplo do potencial que as alianzas teñen para multiplicar o impacto positivo e a promoción da gastronomía e cultura galegas.

As características deste novo evento anual e itinerante debulláronse na presentación que tivo lugar no mes de xullo a través das intervencións de Laura Fontán (Estratexia e Contidos en Esmerarte), Goretti Castro (Manager Cultura, Proximidade e Gastronomía en Hijos de Rivera), Luís López (delegado territorial da Xunta de Galicia en Pontevedra) e Iván Puentes (Concelleiro de Desenvolvemento Sostible e Medio Natural do Concello de Pontevedra). Acompañáronlles os chefs Javier Olleros, Pepe Solla e Pepe Vieira en calidade de anfitrións desta primeira edición de FERVE.

En que consiste?

FERVE é un evento que marida a cultura de cervexa, a gastronomía e a música cun carácter de romaría moderna. Herdando o espírito popular da Festa da Colleita, é unha celebración do presente e tamén unha mirada ao futuro.

Algo que “ferve” é aquilo que ferve, que é novo, que achega un novo enfoque, é atractivo e cun punto provocador. Así, FERVE Estrela Galicia desmárcase dos convencionais eventos culinarios para achegar un formato innovador, aberto e desenfadado pero comprometido co futuro da gastronomía e o impacto positivo.

FERVE quere poñer en valor o potencial do talento e o produto galego, apostando polo orgullo de orixe a través da reflexión e o diálogo acerca de cuestións como as cociñas colectivas, a relación entre gastronomía e ciencia ou o potencial da hostalería para o desenvolvemento e a rexeneración das comunidades nas que opera.

Programación, alianzas e actividades

Forman parte do cartel gastronómico de FERVE: Os chefs galegos Javier Oleiros (Culler de Pau**), Pepe Solla (Casa Solla*), Pepe Vieira (Pepe Vieira*), como anfitrións. As propostas galegas complétanas Yayo Daporta (Grupo Nove), Javier R. Ponte (máis coñecido como Taky, xefe de cociña no Cátering Boketé); Lydia do Olmo e Xosé Magalhaes (Ceibe, Ourense) e Beatriz Sotelo, un dos nomes femininos máis relevantes da gastronomía galega, que se dedica á formación de novas xeracións de cociñeiros, a xestión de eventos e outros servizos personalizados.

Tamén participan Diego Guerrero (Dstage**, Madrid), Vicky Sevilla (Arrels*, Valencia), Iñaki Bretal (Eirado dá Leña*, Pontevedra), Ignacio Echapresto (Venda de Moncalvillo*, A Rioxa), Héctor López (España*, Lugo), Iván Domínguez (NaDo, A Coruña) e Xanty Elías (Leira Alfoliz, Huelva). Ademais participarán os chefs internacionais Juliano Valese (Toureiro Valese, Brasil) e Mario Castrellón (Panamá), Víctor Martín (Trigo, Valladolid) e Alejandra Herrador e Emanuel Carlucci (Atalaia, Alcossebre – Castelló).

Non faltará o talento local, pois a xornada inaugural do venres contará con representantes da Banda de Cociñas de Pontevedra: Rubén González (El Cafetín), Marta García (Meigas Fora), Vicente Tortajada (La Culpa de la Gula) e Marta Santiago (A Fervella).

Begoña Vázquez Gago (Regueiro da Cova), representará a Ourense Cociña; Adrián Felípez (Faragulla, A Coruña) representará a Coruña Cociña; Toño Lorenzo (A Faragulla, Chantada), a Lugo Cociñeiros; e Carlos Gea (Living, Vigo) á asociación Vigo Gastronómico.

Na sección musical, confírmanse as actuacións dos artistas Guadi Galego, Baiuca, La Banda de Late Motiv, Marilia Monzón e Xoel López.


Actividades

A tarde do venres 16 inaugúrase a actividade de FERVE na Alameda cunha degustación especial e o concerto de Baiuca.

Entre sábado e domingo, FERVE Estrela Galicia contará cun espazo de degustación de petiscos de autor e cervexa, FERVE BEER&FOOD, onde se poderán consumir as preparacións dos chefs en sesións de sábado ao mediodía e serán e domingo ao mediodía.

As charlas FERVE TALKS terán lugar sábado e domingo, así como os showcookings cortesía de Galicia Calidade, con Héctor López e Iñaki Bretal. Estas charlas, que estarán abertas ao público, precisan de previa inscrición na páxina web www.estrellagalicia.es/ferve. 

Será posible tamén participar en talleres relacionados coa Cultura de Cervexa organizados por Estrela Galicia. FERVE contará con oito tipos de talleres nos que o público pode participar previo rexistro na web www.estrellagalicia.es/ferve. 

Durante toda a fin de semana establecerase FERVE O MERCADO, con postos de artesáns de Artesanía de Galicia, e produtores que participan no Mercado da Colleita, proxecto de impacto social de Corporación Hijos de Rivera cuxo propósito é a transformación do rural galego nun medio máis próspero e sostible, a través da divulgación de iniciativas inspiradoras que están a transformar o rural.

Os artistas que encabezarán a parte musical a fin de semana serán La Banda de Late Motiv, Guadi Galego e Marilia Monzón o sábado e Xoel López, cuxo concerto terá lugar o domingo pola mañá.

O acceso ao evento será libre e os prezos dos petiscos de autor e das consumicións serán populares. Tamén a asistencia a concertos e charlas será gratuíta, así como a asistencia a talleres e showcookings, previa preinscrición ata completar prazas.


Está pasando!